Zasady Diety

Schudnij skutecznie już Teraz!

  • __POLECAM:__

    Książka ujawniająca działanie psychiki mężczyzny. Poznasz go, zrozumiesz go, staniesz się dzięki niej lepsza i stworzysz harmonijny związek, bez stresu, który jak wiesz jest wrogiem odchudzania. Warto się z nią zapoznać!

  • Bardzo dobra książka, jedna z najlepszych jakie przeczytałem. Kliknij w zdjęcie i zapoznaj się ze szczegółami...

  • Jeżeli stosujesz suplementy lub masz zamiar jakiś zakupić, to ta publikacja jest dla Ciebie. Warto się z nią zaznajomić, by dokonywać mądrych zakupów.

  • Bardzo interesująca książka, objaśniająca tematykę anatomii, zdrowego odżywiania i odchudzania. Autor w bardzo prosty sposób przedstawia wiele procesów zachodzących w naszym ciele.

  • Druga cześć polecanej wyżej książki, razem tworzą całość. Pozycje te powinny się znaleźć w prywatnej biblioteczce każdej osoby dbającej o swoje zdrowie i figurę.

Kawa – Przyrządzona, w Najlepszy z Możliwych Sposobów

Posted by Darek Miko w dniu Sierpień 26, 2010

Kawa „Kubatówka”, bo o niej mowa, jest to kawa przygotowana, w sposób o wiele zdrowszy w porównaniu ze zwykłą kawę zalaną wrzątkiem. Jej składniki powodują, że działa mniej szkodliwie na żołądek i nie obciąża tak mocna innych narządów, jak np. wątroby, nie zakwasza organizmu, jak ma to miejsce w przypadku zwykłej kawy, ma dłuższe działanie pobudzające, nie wypłukuje minerałów z organizmu, dostarcza wartościowych składników jak minerały czy antyoksydanty.

A więc jak ją przygotować? No więc, właśnie tak: Stawiamy metalowy garnuszek (najlepiej emaliowany lub chromowany), na gazie lub maszynce elektrycznej, wlewamy do niego chłodną wodę i:

  • Wsypujemy do tej jeszcze zimnej wody łyżeczkę lub dwie kawy (w zależności od upodobań),
  • Dodajemy płaską łyżeczkę gorzkiego kakao,
  • 2 – 3 goździki,
  • 1/3 łyżeczki cynamonu,
  • 1/3 łyżeczki imbiru w proszku.
  • Nie należy jej mieszać.

I tak przygotowaną kawę pozostawiamy na piecu do powolnego zagotowania. Trzeba jej pilnować gdyż może nam „wyjechać”:). Po zagotowaniu, zdejmujemy ją z pieca i pozostawiamy na około 5 minut, aby fusy opadły, następnie ją rozlewamy do szklanek najlepiej przez sitko. Po ostygnięciu można ją osłodzić łyżeczką miodu. I gotowe:)

Jest to kawa pozbawiona wszelkich złych właściwości kawy przygotowanej w tradycyjny sposób, a przez to, że dodajemy do niej kakao, to zamiast wypłukiwać magnez z organizmu, to go dostarczamy właśnie z kakao, które dodatkowo wydłuża pobudzające działanie kofeiny na nasz organizm i działa rozgrzewająco.

Nie jestem zwolennikiem stosowania używek, ale jedna kawa na dzień lub na dwa dni, przygotowana w taki właśnie sposób przyniesie więcej pożytku niż szkód. Dlatego jeżeli już mamy pić kawę to niech to będzie kawa przygotowana, w najlepszy z możliwych sposobów – „kawa Kubatówka”.

Jest to sprawdzony sposób, zachwalany przez wiele osób, ja również go stosuje od niedawna i naprawdę można poczuć różnicę, dlatego polecam.

Ps. Dla osób niepijących mocnej kawy, można dać jedną łyżeczkę zwykłej kawy i jedną łyżeczkę kawy zbożowej, będzie nieco mocniejsza w smaku, bez mocniejszego działania kofeiny;)

Wpis powstał na podstawie informacji zawartych tutaj – http://www.golzmalcer.net/?p=62

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s