Zasady Diety

Schudnij skutecznie już Teraz!

  • __POLECAM:__

    Książka ujawniająca działanie psychiki mężczyzny. Poznasz go, zrozumiesz go, staniesz się dzięki niej lepsza i stworzysz harmonijny związek, bez stresu, który jak wiesz jest wrogiem odchudzania. Warto się z nią zapoznać!

  • Bardzo dobra książka, jedna z najlepszych jakie przeczytałem. Kliknij w zdjęcie i zapoznaj się ze szczegółami...

  • Jeżeli stosujesz suplementy lub masz zamiar jakiś zakupić, to ta publikacja jest dla Ciebie. Warto się z nią zaznajomić, by dokonywać mądrych zakupów.

  • Bardzo interesująca książka, objaśniająca tematykę anatomii, zdrowego odżywiania i odchudzania. Autor w bardzo prosty sposób przedstawia wiele procesów zachodzących w naszym ciele.

  • Druga cześć polecanej wyżej książki, razem tworzą całość. Pozycje te powinny się znaleźć w prywatnej biblioteczce każdej osoby dbającej o swoje zdrowie i figurę.

Masło Orzechowe Domowej Roboty

Posted by Darek Miko w dniu Lipiec 23, 2010

Kolejny ciekawy przepis do zrobienia w warunkach domowych;). Masło orzechowe własnej roboty jest nie tylko smaczniejsze od sklepowego, ale jest bardziej zdrowe, mamy pełną kontrolę na ilością, jakością i rodzajem składników. Do przygotowania porcji dla jednej osoby będziemy potrzebowali następujących rzeczy:

  • 90g – orzechów (ziemne, lub inne),
  • 10ml (2 łyżeczki) – oliwy z oliwek lub oleju słonecznikowego,
  • 5ml (1 łyżeczka) – miodu naturalnego lub jakiegoś innego,
  • Szczypta soli,
  • Blender.

Wszystkie składniki wkładamy do wysokiego pojemnika i miksujemy blenderem, aż do uzyskania jednolitej masy. W przypadku, gdy podane proporcje nie będą nam odpowiadały, można śmiało zwiększyć lub zmniejszyć ilość dowolnych składników.

Wartość odżywcza w 100g produktu:

  • Kalorie – 608,6kcal
  • Białko – 23,1g
  • Tłuszcz – 51,1g
  • Węglowodany – 14,7g
  • Błonnik – 6,7g
  • Cholesterol – 0mg
  • Witamina E – 12,9mg
  • Potas – 650,3mg
  • Wapń – 52,4mg
  • Fosfor – 347,3mg
  • Żelazo – 2,9mg
  • Magnez – 162,3mg

W tym przypadku użyte zostały orzeszki ziemne, olej słonecznikowy, reszta bez zmian. Przepis ten jest dosyć interesujący, ale nie należy przesadzać z jego spożywaniem gdyż, jeżeli nie dysponujemy orzeszkami ziemnymi z własnej uprawy, to trzeba wiedzieć, że te sklepowe pochodzą z upraw, które pozostawiają wiele do życzenia. Dlatego jeżeli nie możesz się obejść bez zjedzenia masła orzechowego, to ten przepis będzie dla Ciebie lepszym wyjściem niż kupowanie takiego masła w sklepie. Można także zmienić proporcje orzechów, na korzyść orzechów włoskich lub innych. Smacznego;)

Przepis częściowo zaczerpnąłem, ze strony internetowej:

http://www.pytamy.pl/question/jak-zrobi-mas-o-orzechowe/1

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s